פיתוח מערכות

יש לך רעיון לפיתוח חדשני שכולל מערכת בקרה דיגיטלית. עכשיו צריך אבטיפוס להוכחת היתכנות, לניסויים ולבדיקות – אבל המומחיות שלך היא לא בחומרה או בתוכנה, והתעריפים של חברות הנדסה גבוהים מדי לשלב כל כך מוקדם. מה עושים?

אני אפתח איתך ועבורך את האבטיפוס למערכת, משלב ההגדרה ועד לתמיכה טכנית ושדרוגים. ביחד נקבע מה אפשרי ומה נכון שיהיה במערכת, נבחר את הכלים והרכיבים המתאימים, נעצב את הממשק היעיל ביותר – ונהפוך את החלום שלך למערכת ראשונית שעובדת בשטח ושתקפיץ אותך לשלב הבא.

דוגמאות למערכות מבוססות מיקרו-בקרים

  • מערכות לאיסוף, עיבוד והצגה של נתונים מחיישנים שונים, עצמאית או בשילוב מחשב (כגון ניטור סביבתי)
  • מערכות בקרת נוכחות, אזעקות וגלאים
  • משחקים וצעצועים אלקטרוניים
  • ניהול ממשקי משתמש פיסיים (מתגים, חוגות, לוחות מקשים, אורות חיווי, צלילים, מסכי טקסט/גרפיקה קטנים וכדומה)
  • תקשורת אלחוטית חד-סטרית או דו-סטרית לטווח קצר בין מערכות (תת-אדום, תדרי רדיו, BT)
  • מערכות אוטומציה ושליטה (רובוטים, אלמנטים ממונעים)
  • ועוד…

תהליך העבודה

מטבע הדברים, כל פרויקט פיתוח שכזה הוא יחיד ומיוחד – וכך גם תהליך העבודה עליו, הכלים בהם נעשה שימוש, לוח הזמנים וכמובן העלות.

ככלל, נתחיל באפיון המערכת שלך. מה היא אמורה לבצע? באילו תנאים? בהסתמך על הניסיון והידע שלי, אקבע אם מיקרו-בקר הוא הפתרון המתאים לפיתוח האבטיפוס, ואם כן – מה עוד יידרש לשם כך. נעבור על התוכנית המקורית ונלטש אותה כדי להפוך את המערכת למעשית, יעילה ומשתלמת.

לאחר מכן נשיג את החומרה הדרושה ונעבור לשלב הביצוע. המערכת עשויה לכלול חומרה, קוד תוכנה עבור המיקרו-בקר ו/או קוד עבור תוכנת Desktop למחשב שתעבוד בשילוב עם החומרה. כמובן, כל הקוד יועבר אליך בסיום העבודה לעיון או להמשך הפיתוח.

עם האבטיפוס המוכן ביד, זה הזמן לעבור לבדיקות בשטח – והנה השלמת עוד צעד גדול בדרך אל החלום!

עם מה אני לא עובד

להלן מספר תחומים שנכון להיום אינני עוסק בהם. אם הפיתוח שלך קשור לתחומים אלה כבר בשלב האבטיפוס, יהיה עליך למצוא מפתח/ת או חברה שמתמחים בהם: מערכות משולבות אינטרנט/אתרנט; אפליקציות למכשירים ניידים; מערכות רכב (CAN) ותעשיה (Modbus); עיבוד אותות אנלוגי, עיבוד "כבד" של וידאו, תמונות או סאונד; תכנון מכני; עיצוב מוצר.

עם מה אני כן עובד

את פיתוח האבטיפוסים אני מבצע בעזרת "רכיבי מדף" סטנדרטיים וזמינים: מיקרו-בקרים ממשפחות AVR, PIC ודומיהם, לוחות פיתוח ארדואינו (Arduino), מודולים מוכנים וכדומה. הדבר מבטיח זמינות מרבית של החומרים גם לשלב האבטיפוס וגם לאחר מכן, והתחלת עבודה בזמן מינימלי.

פיתוח בצד המחשב נעשה בעיקר ל-Windows, על גבי Delphi או FPC/Lazarus – עם אפשרות במקרים מסוימים לשפת C++ או Python ולסביבת Linux.


למידע נוסף, שאלות והצעות עבודה, נא לפנות למייל info@idogendel.com.

בלוג אישי בנושאי מייקינג, תכנות, מיקרו-בקרים ואלקטרוניקה