pinMode – הסבר ופרטים

- עמוד זה הוא חלק מהמדריך לפונקציות ארדואינו -

פונקציית ארדואינו pinMode(pin, mode) קובעת, עבור כל פין GPIO ספציפי, אם הוא ישמש בפין קלט או כפין פלט. אפשר לשנות הגדרה זו בכל עת. פין לא יכול לשמש לקלט ולפלט בו-זמנית.

רוב הפינים בלוחות הארדואינו – הפינים הממוספרים, כולל אלה שמספורם מתחיל באות A – הם פיני GPIO (ראשי תיבות של General Purpose Input/Output – קלט/פלט רב תכליתי).

  • פין פלט מהווה מקור מתח, ומאפשר מעבר של זרם חשמלי (מוגבל) דרכו.
  • פין קלט מאפשר זיהוי של מתח חשמלי, ואינו מאפשר מעבר זרם. כאשר פין GPIO בארדואינו מוגדר כפין קלט, ניתן להפעיל עבורו נגד Pull-up פנימי.

פרמטרים

pin הוא מספר/שם הפין שרוצים להגדיר כפין קלט או פלט, כפי שהוא רשום על לוח הארדואינו. פרמטר זה הוא מטיפוס uint8_t. שמות פינים כגון A0 הינם למעשה קבועים שמוגדרים מראש בספריות הליבה של ארדואינו, כך שניתן להשתמש גם בהם.

mode הוא המצב הספציפי הרצוי עבור הפין. גם פרמטר זה הוא מטיפוס uint8_t המספרי, אך כדי למנוע בלבול, משתמשים אך ורק בשלושת הקבועים שהוגדרו מראש למטרה זו: OUTPUT (פלט), INPUT (קלט) או INPUT_PULLUP (קלט עם נגד Pull-up מופעל).

ערך חוזר

אין

דוגמאות

pinMode(4, INPUT);
pinMode(A2, OUTPUT);
pinMode(11, INPUT_PULLUP);

הערות

  • מצב ברירת המחדל של פיני הקלט/פלט בארדואינו, לאחר אתחול או חיבור לחשמל, הוא INPUT.
  • אם נשלחים לפונקציה ערכי פרמטרים לא חוקיים, לא קורה דבר.
  • קבוע שם הפין A0 מייצג למעשה את המספר 14, הקבוע A1 את המספר 15 וכן הלאה.
  • שימוש בפונקציות קלט/פלט מסוימות של ארדואינו, כגון עבודה עם Serial או PWM, עשוי לשנות את הגדרות הפינים הרלוונטיים באופן עצמאי.

קישורים רלוונטיים

בלוג אישי בנושאי מייקינג, תכנות, מיקרו-בקרים ואלקטרוניקה